Dinsdag 17 maart 2020 is Sander A. overleden. Sander was ere-lid van de UGSV.

Sander begon eind 1984 begin 1985 bij de UG in Leiderdorp. Hij kwam ongeveer gelijk met Frenk, Hans van R. en Hans D. Sander was een sporter in hart en nieren. Behalve UG deed Sander ook nog Judo. Vooral het lesgeven aan kinderen vond hij fantastisch.

De UG heeft veel te danken aan Sander. Sander was een voorbeeld als het ging om aanwezig zijn. Je kon altijd op hem bouwen. De UG heeft aan Sander te danken dat wij in 1991 mee mochten doen aan een sportgala in de Schelft in Noordwijkerhout wat gepresenteerd werd door AVRO Sportpanorama.

Lichamelijk zat het Sander niet mee. Hij werd ernstig ziek en moest zwaar revalideren. Het was toen al bijzonder om te zien met hoeveel positiviteit  Sander in de wereld stond. In het revalidatiecentrum begon Sander al reclame te maken voor de UG en dat resulteerde in een demonstratie die geven werd door Sander en Govert voor zijn medegenoten die aan het revalideren waren.

Na zijn revalidatie kwam Sander ook weer naar de UG. Weliswaar met stok om te kunnen lopen. Maar eenmaal binnen in de zaal, dan werd de stok aan de kant gezet en probeerde hij zo goed en kwaad als het ging een oefening voor te doen. Het sporten op zich ging niet meer zoals vroeger maar zijn wilskracht was enorm.

Helaas liet zijn lichaam hem nog meer in de steek en Sander kwam in een rolstoel terecht, maar elke keer als ik hem sprak, sprak hij over de UG.

Ongeveer 4 jaar geleden kreeg ik plotseling een bericht dat het niet goed ging met Sander en dat er gevreesd werd voor zijn leven. Maar Sander was nog niet klaar op deze wereld en herstelde wonderbaarlijk. Hij hield er een mooie vriendschap aan over. Hans D. zocht Sander sindsdien regelmatig op.

Nu is het toch gebeurd, na een immens gevecht met zijn lichaam die hij onmogelijk kon winnen, is Sander overleden.

Een groot sporter, een goed mens, een lief mens is gestorven.

Sander, ik breng je onze (UG) groet. Dankjewel voor alles.

Namens alle leden van de UGSV,

Rob Esser

Leermeester in de UG.